27 aug. 2015

4 lucruri pe care trebuie să le ai înainte de a avea succes

E plin internetul de citate și sfaturi motivaționale. Pentru că e plină lumea de oameni care vor să aibă succes. Până acum eu n-am întâlnit pe nimeni care să nu-și dorească asta. Cu toate acestea sunt atât de puțini oameni care ajung la succes.

Nu este de ajuns doar să vrei să ai succes. Diferența o face o serie de factori de care trebuie să ții cont și pe care trebuie să îi ai pentru a avea succes.

1.  Un vis

Este important să visezi, să crezi în forțele tale, să îți dorești. Dar cel mai important este să pui asta pe hârtie. Iar dacă vrei să fii și mai motivat încearcă să pui acel bilețel undeva la vedere. Formulează-ți idealul în acest mod:

Până la sfârșitul anului 2015 am o cifră de afaceri de 100.000 de euro și trăiesc starea de împlinire financiară.

Este important să fii precis atunci când îți pui o țintă. Altfel nu vei ști unde să ajungi și nu vei ajunge.

2. Un plan

Pentru a ajunge dintre-un punct A într-un punct B trebuie să parcurgi un drum. Dacă pleci pe acest drum fără să ști ce te așteaptă, cum ai putea evita obstacolele și ce pe ce cale să apuci la o răscruce, vei eșua. De aceea îți recomand să îți pui mai multe obiective care să te ajute să îți atingi scopul. Astfel, dacă până în decembrie vrei să ai o cifră de afaceri de 100.o00 de euro, iar acum ai doar 60.000 îți poți propune ca la finalul lunii septembrie să ai 70.000, urmând ca la finele lui octombrie să fie acolo 80.000. Noiembrie te duce la 90.000 și în final în decembrie vei avea 100.000. Pentru fiecare dintre cei 10.000 pe care ți-ai propus să-i faci pe lună, fă-ți un plan. Și cel mai important, scrie totul.

3. Consecvență

Sunt mulți care visează, unii dintre ei chiar își fac planuri concrete, le scriu pe hârtie, dar degeaba, fiindcă cel mai important hop este consecvența. Dacă nu te ții de planul pe care îl ai, poți să ai cel mai tare plan din lume. Este de 1000 de ori mai bine să ai un plan mai puțin măreț, dar să te ții de el, decât să ai unul de nota 10, dar să-l ignori.

4. Un stil de viață

Un om de succes este recunoscut de departe. Nu neapărat după hainele pe care le poartă sau după mașina din care coboară, ci după stilul de viață. Cei mai mulți oameni de succes nu au timp, sunt ocupați. Asta este percepția mulțimii, însă oamenii de succes au tot 24 de ore în zi. Ei însă nu au timp pentru lucruri de nimic. Organizează-ți timpul astfel încât să îți atingi toate obiectivele din zi, din săptămână, din lună, din an. Scrie-ți un program și ține-te de el.

Succes!

Leave a Comment