15 nov. 2018
black friday teapa sfaturi

Black Friday vine și cu țepe. La ce trebuie să fiți atenți când cumpărați

Black Friday este unul dintre cele mai mari evenimente de vânzări din an. Însă orice om deștept își pune întrebarea: de unde câștigă comercianții, dacă reducerile lor sunt de 50-80%? Poate că au adaos comercial de 200%. Sau poate că în realitate ofertele nu sunt chiar atât de avantajoase. Sau ce ziceți de varianta în care acea ofertă este pe un site fantomă?

În ajun de Black Friday, președintele ANPC, Mariu Pârvu a oferit, pentru DCBusiness, câteva sfaturi demne de luat în seamă înainte de a cumpăra ceva în vinerea neagră a prețurilor.

  1. Citiți cu atenție specificațiile produsului și perioada de garanție.
  2. Asigurați-vă că site-ul web de pe care faceți cumpărăturile nu este o pagină fantomă. Puteți fi victima unui atac phishing. Lăsându-vă atrași de anumite reclame sau anunțuri găsite pe internet ați putea fi direcționați către site-uri fantomă ce vă vor fura banii sau datele personale. Intrați doar pe site-uri ale magazinelor recunoscute.
  3. Pentru ca reducerea să fie una reală, comerciantul este obligat să afișeze prețul inițial și să fi păstrat acest preț în ultimele 30 de zile. De aceea șeful ANPC vă recomandă o monitorizare prealabilă a prețurilor produselor de care sunteți interesați.
  4. Plătiți cu cardul. Este cea mai sigură metodă mai ales că, în cazul în care sunteți nemulțumiți de produs, puteți bloca plata acestuia.

Spor la cumpărături!

Leave a Comment

I accept the Privacy Policy