13 nov. 2018
secrete instagram influncer

3 Secrete din algoritmul Instagram care te vor ajuta să devii influencer

Secrete despre Instagram găsești peste tot. Dar cele care conteaza cu adevărat sunt cele bazate pe algoritmul rețelei de socializare. Instagram a dezvăluit o parte a algoritmului după care alege să facă unele postări mai populare decât altele. Dintre toate criteriile pe care Instagram le ia în calcul, trei sunt cele mai importante și decid dacă postarea ta va deveni virală și te vei transforma într-un influencer. 

1.Interesul pentru postare – Cel mai important motiv ca să folosești hashtag-uri 

Instagram a dezvălui că ordinea în care alege să afișeze postările în feedul unei persoane se bazează în primul rând pe probabilitatea ca acea persoană să fie interesată de respectivul conținut. Astfel, dacă de regulă postezi flori și cei care te urmăresc pe facebook dau multe inimioare postărilor tale cu flori, următoarea dată când vei pune o postare cu flori vei primi mai multe inimioare decât de obicei, poate chiar noi followerși. Însă totul va fi aproape în zadar dacă nu folosești hashtag-uri concrete și tematice (i.e. #trandafiri #flori #buchetdeflori #florarie #trandafiriroz). 

2. Temporalitatea – Care e cel mai bun moment să postezi?

Indiferent cât de interesante ar fi postările tăle mai vechi, vei observa că acestea nu mai primesc atenție fiindcă nimeni nu le mai vede, decât dacă le caută. Asta pentru că algoritmul Instagram încearcă să îți arate cele mai recente postări și cele mai relevante pentru tine. Conform specialiștilor, algoritmul reordonează doar noile postări apărute în intervalul în care tu nu ai mai fost pe Instagram. Asta înseamnă că cel mai bun timp pentru a posta ceva este acel moment când majoritatea e pe Instagram. Așadar, dacă vrei să ai succes postează zilnic și mai ales în orele în care vezi că apar multe postări. Noi îți recomandăm să postezi de două ori pe zi: o postare dimineața (până în ora 12:00) și una seara (după ora 20:00). 

3. Relația contează – De ce să nu ții inimioarele doar pentru tine, secrete

Instagram a anunțat încă din 2016 că indiferent câte conturi ai urmări vei vedea cele mai recente postări de la cei mai buni prieteni. Deși nu există termenul de prietenie, Instagram identifică relațiile dintre utilzatori pe baza reacțiilor pe care fiecare le-a oferit și primit. Adică, dacă nu dai inimioare și nici nu primești, contul tău ar putea avea cel mai frumos content, însă nu va fi afișat cu precădere. Pe primul loc în stabilirea legăturilor, Instagram pune “like-ul” (inimioara). Nu fi zgârcit și fă un deziderat din a primi cât mai multe inimioare la postările tale. Pe locul doi se află mesajele directe, așa că salută-ți des prietenii. În al treilea rând, Instagram ia în calcul persoanele pe care le-ai căutat în motorul de căutare al aplicației. 

Dacă vei ține cont de aceste trei principii după care funcționează algoritmul Instagram, vei observa cum profilul tău va crește și va deveni relevant. Noi îți dorim succes! P.S. Nu uitați să ne căutați pe Instagram: avangardmedia. 

About Alex Badea

Specialist în comunicare, master și licențiat în Științele Comunicării, jurnalist, realizator TV, antreprenor, blogger, tech freak.

Leave a Comment

I accept the Privacy Policy