29 oct. 2018
whatsapp spart

WhatsApp poate fi spart. Ce trebuie să dezactivezi în telefonul tău pentru a fi sigur că nimeni nu îți citește conversațiile

Specialiștii în securitate cibernetică din Israel au descoperit că și cea mai sigură aplicație de comunicare poate fi spartă. Hackerii pot intra în contul de WhatsApp al altei persoane dacă aceasta are activată mesageria vocală și un cod PIN ușor de ghicit.

Aceștia folosesc numărul de telefon al victimei pentru a se loga în WhatsApp. Acela este momentul în care un cod de securitate este trimis pe telefonul victimei. Dacă aceasta nu este lângă telefon pentru cel puțin un sfert de oră, hackerii pot opera în liniște. Vor asculta practic acel cod de autentificare ajuns pe telefonul victimei folosindu-se de serviciul de mesagerie vocală, care poate fi accesat și de pe alte dispozitive cu ajutorul codului PIN. Dacă victima are un cod pin ușor de ghicit (12345), hackerii vor striga “Bingo” și vor putea intra astfel în contul de WhatsApp al victimei. Telefonul victimei va fi blocat timp de 9 ore după acest atac, susțin specialiștii.

Whatsapp mai sigur

Pentru a nu ajunge în această situație folosiți coduri complexe atunci când vă securizați mesageria vocală, ori să o dezactivați.

Cu atât mai bine ar fi să vă activați securizarea în doi pași care adaugă un cod suplimentar.

Leave a Comment

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.