02 nov. 2018
tableta ipad google

Mii de angajați ai Google, în stradă din cauza unui imens scandal sexual: Nu e ok, Gogule

Mii de angajați ai colosului Google au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva abuzurilor sexuale din cadrul companiei. Din Singapore la New York şi de la Londra la sediul mondial din California fiecare angajat denunţă modul în care este gestionată hărţuirea sexuală în cadrul companiei.

„Not ok, Google”

Totul a izbucnit săptămâna trecută când s-a aflat că un director al comapniei a primit 90 de milioane de dolari (90.000.000$) ca să părăsească compania. Asta cu toate că pe numele lui era o plângere de comportament sexual nepotrivit. Angajații se plâng că multe cazuri de hărțuire sexuală au fost mușamalizate în ultimii 5 ani și spun în cor: “Nu e ok Google”.

Gogule, au dreptate. Nu e ok deloc. Dacă în căutări oamenii pot plăti ca să le afisezi site-urile pe prima pagină, ei bine află că tu nu poți plăti ca oamenii să-ți pune mizeriile pe ultima pagină sau chiar la coșul de gunoi.
Tot scandalul este acum pe prima pagină în căutări (la figurat, căci dacă dați un search cu “scandal sexual” pe popularul motorul de căutare e nevoie de multe clickuri ca să ajungi la inculpatul Google). Cum spuneam, figurativ vorbind, scandalul este acum pe prima pagină. Oamenii sunt în stradă. Gogule, toată lumea te vede. Ești cu nădragii în vine cum spunem noi pe-aici, prin România.

Google are o problemă de comunicare

Singura mișcare de comunicare pe care o vedem este faptul CEO-ul Sundar Pichai a anunţat, într-o declaraţie scrisă, că îi susţine pe angajaţii care aleg să facă grevă. Cum vine asta? Cu ce îi susții. Protestezi în fața biroului tău? Dincolo de a susține nu faci nimic? Nu găsești o soluție prin care să-i asiguri pe acești oameni că se pot întoarce în birourile lor și că nimeni nu-i va mai agresa sexual vreodată?
Gogule, suntem cu ochii pe tine. La câți experți în comunicare ai, ne așteptăm să ieși cu bine din criza asta de comunicare. Cine pariază pe un Doodle roz?

Leave a Comment

I accept the Privacy Policy