12 dec. 2018
google+

Google+ a expus datele utilizatorilor săi. Ce le recomandăm celor cu profil

Google a anunțat pe 10 decembrie 2018 că un nou bug software a expus datele personale aparținând celor 52,5 milioane de utilizatori Google+. Nu există dovezi că datele expuse au fost sau nu compromise de către terți sau dezvoltatori de aplicații.

Ce date au fost expuse?

Parolele și datele financiare nu au fost expuse, dar eroarea a permis accesul la datele profilului de utilizator, cum ar fi numele, adresa de e-mail, vârsta, ziua de naștere, ocupația, fotografia, statutul relației și locurile în care a trăit utilizatorul.

Am un cont Google+, ce fac?

Dacă ai cont și te temi pentru siguranța datelor tale, iată singura recomandare care te vor ajuta să îți ții datele persoanle departe de ochii hackerilor sau ai companiilor care te pot asalta: șterge-ți profilul.

Google+ va fi oricum desființat în aprilie 2019, așa că merită să fii cu un pas înaintea gigantului din Cupertino și să îți stergi toate informațiile pe care le-ai pus în profilul tău în cel mai simplu mod: „delete profile”.

Leave a Comment